Johannes Feenstra heeft de oplossing voor vele wandelkwaaltjes

Algemeen
Johannes Feenstra heeft de oplossing voor vele wandelkwaaltjes
Johannes Feenstra heeft de oplossing voor vele wandelkwaaltjes Foto: Dennis Stoelwinder

HEERENVEEN - Het wandelseizoen is weer aangebroken. Lekker eropuit. Genieten van een mooie wandeling door bijvoorbeeld Oranjewoud of natuurgebied De Deelen of van een van de georganiseerde wandeltochten.

Natuurlijk wil je onbezorgd wandelen zonder kwaaltjes, zoals zere voeten. Schoenmaker Johannes Feenstra van de gelijknamige schoenmakerij aan de Dracht in Heerenveen heeft voor elk wandelprobleem een oplossing. Zelf is hij ook fanatiek wandelaar. Onlangs liep hij de marathon van Egmond met zijn vrouw. Hij weet als geen ander hoe lastig het is om met bijvoorbeeld zere voeten te lopen.

Wondermiddel

“Sinds dit voorjaar heb ik een wondermiddel in de winkel”, vertelt Feenstra. “Het heet WandelWol® en is te gebruiken bij diverse kwaaltjes. WandelWol® antidruk-wol is op enorm veel manieren toe te passen. Je kunt het zo gek niet bedenken of WandelWol® zou een oplossing kunnen bieden. Ook bij klachten aan de hiel of bal van de voet kan Wandelwol® een oplossing zijn. WandelWol® antidruk-wol biedt hier drukontlasting en heft de wrijving op. Het is een mooi middel en is puur natuur.”

Voor voet- en handklachten

Ook dikke stijve vingers is een veelvoorkomende kwaal bij wandelaars. Dit probleem ontstaat meestal door ophoping van vocht in de handen. Deze ophoping wordt veroorzaakt door de statisch naar beneden hangende stand van de handen gedurende een wandeling. Johannes Feenstra: “Ook hier heb ik een perfecte oplossing voor: WandelHout. WandelHout is een handig en lichtgewicht tool bij lange afstandswandelingen, wanneer klachten ontstaan zoals volle, opgezette en/of stijve handen en vingers. WandelHout is gemaakt voor de wandelaar die zijn handen en vingers wil bewegen om de doorbloeding te optimaliseren zodat vochtophoping vermindert en daardoor het wandelen plezieriger verloopt.” Johannes Feenstra gebruikt deze producten zelf ook tijdens zijn wandeltochten.

Wandelen zonder zorgen

Dus, of je nu last hebt van zere voeten of stijve handen tijdens het wandelen, schoenmaker Johannes Feenstra heeft voor elk wandelprobleem een oplossing. En vergeet niet, geen probleem is te groot voor hem, wat wandelen betreft. “Natuurlijk heb ik veel meer oplossingen voor wandelaars met klachten. Ook voor profielzolen, veters en voetbedden kun je bij mij terecht.”