Midstraat en de Merk Joure zaterdag gevuld met Koningsdagmarkt

Door: Douwe Bijlsma Cultuur en uitgaan
Afbeelding
Foto Sabine Boode

JOURE - Het centrum van Joure  wordt zaterdag gevuld met een sfeervolle Koningsmarkt. Van 10:00 tot 18:00 uur vindt de grote fair/streekmarkt, bloemetjes- en tuinplantenmarkt plaats in de Midstraat en en is er van de RK Kerk tot op de Merk ruimte voor kindervlooienmarkt.  ”Een leuk uitje voor jong en oud”, aldus organisator Sabine Boode.

“Kom shoppen in deMidstraat bij de gezellige winkels en kramen met de mooiste producten. Van prachtige leren tassen en portemonnees, wollen plaids, hoeden en shawls, vintage en nieuwe dameskleding, natuurlijke haarproducten, fijne zeepjes, stoere woonaccessoires tot schattige babykleertjes, kraampakketten en houten kinderspeelgoed. Er is voor elk wat wils.”

Daarnaast is er een keur aan heerlijkheden om op de markt of thuis van te gaan genieten. Fryske sûkerbôle, Turkse, Italiaanse, Aziatische en Britse lekkernijen, bekroonde kaasjes, vers gerookte vis, stroopwafels, poffertjes, oliebollen, brownies, siropen, ambachtelijke worsten en thee in allerlei smaken.

Struinen voor in de tuin kan op de bloemetjes- en tuinplantenmarkt. Met zo’n 150 meter aan (moes)tuinplanten, tuindecoratie, vogelhokjes, plantenbakken, tuingereedschap en tuinadvies.

De kids kunnen zich ondertussen vermaken op het kinderplein op de Merk in een grote LEGO tent, kidsmuziek, ballonnenfeest en ander vertier. Kinderen die hun spullen willen verkopen kunnen dat doen tussen de RK Kerk en de Merk.

“De winkeliers en standhouders heten bezoekers van harte welkom.”