sc Heerenveen mist punten door gelijkspel tegen FC Almere

Sport
Afbeelding

HEERENVEEN - Met nog twee wedstrijden te gaan is Europees voetbal voor Heerenveen niet meer mogelijk. In Almere kwamen de Friezen niet verder dan gelijkspel.

Heerenveen kreeg de kans op de winst, maar vlak voor het einde van de wedstrijd miste Thom Haye een penalty. Heerenveen had lang nodig om in de wedstrijd te komen. Eigenlijk was alleen het laatste kwartier maar goed.

Noppert

Voor het eerst in twee maanden stond Andries Noppert weer in de goal van Heerenveen. Hij kon het goal in de eerste drie kwartier van de wedstrijd zonder veel moeite schoonhouden. Het grootste gevaar kwam van Yoann Cathline. Die dribbelde in en schoot de bal net naast.In de tweede helft veranderde dat. Die was nog maar amper begonnen of Noppert greep al mis. Kornelius Hansen schoot de bal achter de Friese keeper na een schijnbeweging van Peer Koopmeiners.De druk bleef op het doel van Heerenveen. Noppert reageerde fantastisch op een schot van heel dichtbij van Thomas Robinet, na een fout van Syb van Ottele, en even later voorkomt Noppert de 2-0 opnieuw, na een inzet van Stije Resink.

Saharoui

Een kwartier voor het einde van de wedstrijd werd Heerenveen weer even gevaarlijk - dat werd ook wel tijd - maar het schot van Osame Saharoui eindigt klemvast in de handen van de doelman van Almere.Het schot lijkt de Friezen wakker te schudden. Vijf minuten later scoort diezelfde Saharoui vanuit een corner, en kort daarna heeft hij de 2-1 op de voet, maar hij mist. Ion Nicolaescu schiet tegen een verdediger aan, en zelfs een penalty kan Heerenveen niet redden. Thom Haye schiet in handen van de keeper.Heerenveen werd met de minuut beter, en Almere met de minuut minder.Als dan Peer Koopmeiners uit Almere in de blessuretijd ook nog een rode kaart krijgt, wordt het al helemaal nog spannend, maar de opleving van de Friezen kwam te laat. Eindstand: 1-1.