Afbeelding
Foto Nationaal Archief

Lezing in Bibliotheek Joure over de bevrijding van Noord-Nederland

maandag 29 april 2024 10:15

JOURE - Op 1 mei om 10.30 uur zal er in de Bibliotheek van Joure een lezing plaatsvinden over de bevrijding van Noord-Nederland. Joël Stoppels zal spreken over de opmars van de Canadezen vanaf D-Day, en specifiek over de gebeurtenissen rond de Afsluitdijk en Delfzijl.

Bevrijding van Noord-Nederland Het is dit jaar 79 jaar geleden dat tienduizenden Canadese soldaten ons hebben bevrijd van de Duitse bezetting. Tijdens het Senior Café op 1 mei zal Joël Stoppels uitgebreid ingaan op de opmars van de Canadezen vanaf D-Day tot aan de Afsluitdijk en Delfzijl. Momenteel werkt Joël Stoppels samen met Harold de Jong aan een boek over de bevrijding van het noorden van Nederland in april en mei 1945. Door grondig onderzoek in de Canadese archieven zijn veel nieuwe feiten aan het licht gekomen. Deze nieuwe informatie zal als leidraad dienen voor deze bijzondere lezing. Aangevuld met ooggetuigenverslagen, filmpjes en een presentatie zal Joël Stoppels op een boeiende en indrukwekkende manier het verhaal vertellen.

Senior Café Elke maand verwelkomt het Senior Café van de Bibliotheek Joure een gast spreker. Je kunt je vooraf aanmelden, maar dit is niet verplicht. Wil je toch zeker zijn van een plekje? Reserveer dan alvast via bmf.op-shop.nl.

Locatie