Cultuur - Beleef de passie van de ondernemer en ambachtsman in Museum Joure

JOURE - In de maanden juli en augustus staan op donderdag in Museum Joure de ondernemer en ambachtelijk vakman centraal. Deze dagen staan tussen 11.00 en 16.00 in het museum tenminste drie mensen voor de bezoekers klaar. Zij vertellen verhalen over de bekende Jouster ondernemer Douwe Egberts, nemen geïnteresseerden mee op een mini-rondleiding langs bijvoorbeeld de Jouster klokken of demonstreren hun oude vak.

Museum Joure is een verrassend maakmuseum in het centrum van Joure. Het bestaat uit tien monumentale panden, van het eerste Douwe Egberts-winkeltje, tot pakhuizen en de Metaalfabriek van Keverling. In het museum krijgt men te zien hoe verschillende producten vroeger en nu werden en worden gemaakt. Van koffie en thee, tot Friesche klokken, drukwerk en metaal.

In juli en augustus zijn er op donderdagen vertellers en rondleiders en één of meer ambachtslieden, die hun oude vak demonstreren. Van een koffiebrander en theezakjesmaker tot een drukker en koperslager*. Dat maakt het museum extra leuk op deze donderdagen extra leuk.

Lees meer »

Adres
Locatie Museum Joure
Straat Museumstraat 2
Postcode 8501 CD
Plaats Joure
Land Nederland
Telefoon 0513 412283
Evenement informatie
Datum 7-7-2022 11:00 - 16:00
Categorieën Cultuur