Gratis Tai Chi workshop in Rasterhoff park op Wereld Tai Chi Dag

Gezond en fit
Afbeelding

SNEEK- Op zaterdag 29 april om 10.00u vindt er in het amphitheater in het Rasterhoff park in Sneek een gratis Tai Chi workshop plaats ter ere van Wereld Tai Chi Dag. Deze workshop wordt georganiseerd door de Tai Chi Peter Kool Smit en is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in deze oude Chinese bewegingskunst.

Tai Chi is een vorm van lichaamsbeweging die gericht is op het bevorderen van de gezondheid en het welzijn van de beoefenaar. Het bestaat uit een serie zachte en vloeiende bewegingen die langzaam en met aandacht worden uitgevoerd - het lijkt een beetje op ‘zwemmen in de lucht’. Tai Chi wordt vaak beschouwd als een vorm van meditatie in beweging en heeft een breed scala aan voordelen voor de gezondheid.

De drie belangrijkste voordelen van het beoefenen van Tai Chi zijn:

  • Verbeterde balans en coördinatie: Door regelmatig Tai Chi te beoefenen, kan de balans en coördinatie verbeteren, wat vooral belangrijk is voor ouderen en mensen met bepaalde gezondheidsproblemen.
  • Verminderde stress en versterken algeheel welbevinden: Tai Chi kan helpen om stress en angst te verminderen door het bevorderen van ontspanning en het verbeteren van de ademhaling.
  • Versterkte spieren en botten: De Tai Chi bewegingen zijn laag-impact en toch voldoende intensief om de spieren en botten te versterken, waardoor het risico op blessures en botverlies wordt verminderd.

De workshop op Wereld Tai Chi Dag biedt een laagdrempelige gelegenheid om kennis te maken met Tai Chi en de voordelen ervan te ervaren. Iedereen is welkom om deel te nemen en er zijn geen kosten aan verbonden.