Opening Fries Doortrappen-seizoen in Heeg

Door: Ynte Dragt Gezond en fit
Afbeelding

SUDWEST-FRYSLAN - Veiliger fietsen tot je 100ste, dat is de ambitie van het programma Doortrappen in Fryslân. Doortrappen Fryslân helpt inwoners om zo lang mogelijk met plezier en veilig te kunnen blijven fietsen. Door te fietsen blijf je bezig, fit, zelfstandig en in contact met andere mensen. Fiets jij mee?

Op woensdag 27 maart om 9.45 uur start de inloop met koffie/thee bij Hotel Restaurant ‘De Watersport’, De Skatting 44 in Heeg en om 10.00 uur start het programma. Op deze ochtend krijg je informatie van Fysiotherapeut Jeantine Berg over fietsvalpreventie en van de fietsdocent tips over ‘hoe’ je veilig kan fietsen. Vervolgens gaan we een fietstocht doen van ongeveer een uur, circa 20 km rondom Heeg en we sluiten af met een lunch. Dit alles is gratis.

Meedoen? Aanmelden kan via een mailtje sturen naar sudwestfryslan@team.frl. Graag onder vermelding van naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer. Meld je snel aan, want er is plek voor maximaal 20 deelnemers. De buurtsportcoaches fietsen ook mee. Meer info over Doortrappen lees je op de website van Friesland Beweegt.

Dit jaar is de samenwerking opgezocht met Fysiotherapie Heeg. Fysiotherapeute Jeantine Berg en buurtsportcoach Tsjalling de Jong van TeamFRL Súdwest-Fryslân gaan inwoners van Heeg en omstreken op weg helpen in het veiliger fietsen