Ouderenzorg in beeld: Geriatrie bij Antonius Sneek

Door: Henk van der Veer Gezond en fit
Ouderenzorg in beeld: Geriatrie bij Antonius Sneek
Ouderenzorg in beeld: Geriatrie bij Antonius Sneek Foto aangeleverd

SNEEK- Wanneer je op de geriatrieafdeling van Antonius in Sneek komt, vallen de prachtige schilderijen meteen op. Een aantal van deze kunstwerken zijn gemaakt door Alie Boonstra uit Feanwalden. 

Wat deze schilderijen extra speciaal maakt, is dat Alie Boonstra familie is van één van de Antonius geriaters, Corrie Boonstra. De kunstwerken van Alie Boonstra voegen niet alleen een kunstzinnig element toe aan de afdeling, maar creëren ook een gevoel van verbondenheid en warmte, zowel voor patiënten als het personeel.

Op de afdeling geriatrie werkt een team specialisten om zorg te bieden aan ouderen (65+), meestal gericht op uitdagingen die te maken hebben met ouder worden. Van het identificeren van puzzelachtige problemen tot het bieden van ondersteuning aan jongere mensen met geheugenklachten, onze medewerkers doen het allemaal. 

Binnen Antonius wordt een toegewijde zorgomgeving voor iedereen die hulp nodig heeft, aangeboden.

Corrie Boonstra, klinisch geriater op onze geriatrieafdeling, vindt het omgaan met oudere patiënten een bijzondere ervaring. Ze bewondert de veerkracht van patiënten en helpt ze graag hun leven weer vorm te geven. “Ik vind het mooi om met mensen het gesprek aan te gaan wat voor hen belangrijk is en wat we kunnen doen om dat zoveel mogelijk te optimaliseren,” vertelt Corrie.

Ouderenzorg in beeld: Geriatrie bij Antonius Sneek
Ouderenzorg in beeld: Geriatrie bij Antonius Sneek