11 Andere Oorden: kerstlicht op luchtwachttoren Oudemirdum

Foto Tom Meixner

OUDEMIRDUM - Vanaf maandag 14 december staat iedere avond een bijzondere locatie in Fryslân in de schijnwerpers. Gedurende 11 avonden voorafgaand aan de kerstdagen wordt de kerstgedachte in licht en geluid verspreid door onze provincie. Ditmaal staan niet de iconische Friese plekken centraal, maar juist 11 Andere Oorden. Afgelopen woensdag werd het licht verspreid vanaf de luchtwachttoren in Oudemirdum.

Deze toren is het enige exemplaar dat nog overeind staat in de provincie. Aan de rand van het Jolderenbos was de functie uitkijkpunt om vijandige vliegtuigen te signaleren in tijden van oorlog. De luchtwachttoren werd omgebouwd tot een flatgebouw als vorm van warmte en geborgenheid. Zo werd de gepensioneerde toren in de schijnwerpers gezet en deed hij eenmalig dienst om verlichting in moeilijke tijden te geven.

Opdrachtgever van deze culturele belevenis is de provincie Fryslân, de uitvoering is in handen van LUNA Collective, Lichtendonker en Merk Fryslân. “Corona houdt onze samenleving helaas nog altijd in de greep. Toch zijn er gelukkig nog dingen die wél kunnen, ook al lijken ze op het oog misschien maar klein. Lichtpuntjes in donkere tijden”, zegt gedeputeerde Avine Fokkens-Kelder.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden