3 populaire manieren om je badkamer opnieuw in te richten

INGEZONDEN - Ben je de manier waarop je badkamer momenteel is ingericht beu? In zo'n geval moet je je niet te veel zorgen maken, want er zijn verschillende manieren om het uiterlijk van je badkamer bij te werken zonder veel geld uit te geven. 

Dit blogartikel gaat in op drie veel voorkomende renovatie ideeën die je badkamer een frisse start en een nieuw leven kunnen geven. Lees verder als je op zoek bent naar wat ideeën, ongeacht of je een kleine verandering wilt aanbrengen of de ruimte helemaal opnieuw wilt doen!

Inrichtingselementen die het oog misleiden

Ontwerpen die het oog misleiden zijn je beste vriend als je werkt met een beperkte ruimte zoals de badkamer in een zolderverbouwing. Omdat de vloer in deze badkamer onder het aan de muur bevestigde badmeubel kan doorlopen, wekt de plaats de indruk dat hij veel groter is dan hij is. In de inloopdouche is een hoekje gemaakt om badkamerbenodigdheden in op te bergen, zodat het niet nodig is om omvangrijke rekken in de ruimte te plaatsen.

Het aanzicht kan verbeterd worden door matzwart hang- en sluitwerk aan te brengen in zelfs de meest saaie badkamers, waardoor de ruimte meer tactiele en tonale aantrekkingskracht krijgt. Het is vrij eigentijds en heeft een zeer strakke vormgeving, zodat het in vrijwel elke ruimte fantastisch oogt. 

Ook de douche armaturen, de kraan, en het badmeubel geven een mooi tintje aan deze ruimte, terwijl de wandtegels, in verschillende intrigerende vormen voorkomen, de ruimte open en luchtig laten aanvoelen, je kunt badmeubels, armaturen en douchewanden online eenvoudig bekijken en shoppen.

Mix en match materialen

Bij het herinrichten van een badkamer is het verstandig sanitair van verschillende fabrikanten te combineren. Zo kun je meer voordelige aankopen afwegen tegen verwennende opties, zoals een badkuip van hoge kwaliteit. Je bespaart geld zonder dat je hoeft in te leveren op een stijlvolle en hoogwaardige afwerking.

Het wijst er niet altijd op dat een materiaal niet duurzaam is alleen omdat het goedkoop is. Als je voldoende studie doet, zul je de beste optie vinden die van dezelfde kwaliteit is als de dure, maar slechts een deel kost van wat de dure doen.

Het belangrijkste is dat je je bewust bent van het onderscheid tussen goedkope bevestigingen van slechte kwaliteit zoals plastic badkuipen die zo dun zijn dat ze flexibel zijn en daardoor moeilijk in te pakken en waterdicht te maken - en goedkopere materialen die nog steeds deugdelijk zijn en toch goed zullen presteren en er goed uitzien.

Bepaalde materialen hebben geen exorbitante prijzen maar toch een duur uiterlijk

Zoek de juiste combinatie van materialen om het uiterlijk van je badkamer te veranderen en toch binnen je financiële mogelijkheden te blijven. Bovendien is er een overvloed aan extra goedkope badkamer-ideeën beschikbaar.

Onverwachte toevoegingen

Als je de waarde van je huis wilt verhogen met een badkamer make-over, is een strategie die kan helpen het zoeken naar onverwachte manieren om je ruimte te verbeteren. 

De laatste jaren is het aantal installaties van bidets en bidet-opzetstukken toegenomen; vandaar dat dit iets kan zijn dat je bedrijf zou moeten overwegen te laten installeren, want ze lijken aan populariteit te winnen. 

Er is een toename in de vraag naar regendouches en andere uitgebreide douche-armaturen

Het is mogelijk dat een gepersonaliseerde douche je niet zoveel geld zal kosten als je verwacht.

Kranen met bewegingsdetectie zijn een voorbeeld van de vele high-tech toevoegingen die al beschikbaar zijn voor gebruik in badkamers. Romano noemt een groeiende vraag naar hoogrendements kranen en -armaturen als bewijs van deze trend. 

En voor wie geïnteresseerd is in vernieuwende huistechnologie is er een veelheid aan mogelijkheden, zoals televisies die waterdicht zijn en vlak in een muur kunnen zitten, ingebouwde hifi-systemen, intelligente lichtregeling mechanismen met vooraf ingestelde stemmingen waarmee een sfeer kan worden gecreëerd, en automatische rolluiken en badvullers. Deze moeten vanaf het begin gepland worden, zodat de bedrading overwogen kan worden.

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden