4 winteractiviteiten die je kunt doen vanuit Heerenveen

INGEZONDEN - Tijdens de donkere winterdagen kan het soms lastig zijn om je agenda vol te plannen met leuke activiteiten. 

Het liefst blijf je lekker binnen op de bank, terwijl je kijkt naar je favoriete serie. Af en toe is dat natuurlijk best lekker en helemaal niet erg. Door de nieuwe maatregelen blijven er tenslotte niet veel activiteiten over die je de komende tijd kunt doen. Toch is het zonde om de hele winter binnen te blijven, want ook op koude en natte winterdagen zijn er genoeg leuke dingen die je kunt ondernemen. Om je wat inspiratie te geven voor de komende winterdagen, vind je hier een aantal leuke activiteiten die je op koude, donkere en natte dagen nog prima kunt doen vanuit Heerenveen.

1 Een dagje naar Groningen

Een dagje naar Groningen is altijd een goed idee. Vanuit Heerenveen sta je in ongeveer drie kwartier al in het centrum van Groningen. Parkeren Groningen is gelukkig geen enkel probleem, want er is altijd voldoende parkeergelegenheid tegen een goede prijs. Groningen is een bruisende stad. Niet alleen is er voor studenten genoeg te doen, ook kinderen en ouderen kunnen zich de hele dag vermaken. In Groningen zijn er voldoende culturele activiteiten te doen. Beklim bijvoorbeeld de Martinitoren of breng een bezoek aan het Groninger Museum, het Forum of het Wall House.

Ben je niet zo van de city trips? Dan is het leuk om deze winter een roadtrip door de provincie Groningen te doen. Geniet van de vele natuur die Groningen te bieden heeft. Er zijn ontzettend veel wandelingen te doen in Groningen. Daarnaast kun je ook van de rust op het water genieten door bijvoorbeeld een kano te huren of een dagje te gaan vissen.

2 Een dagje naar Leeuwarden

Voor wie de stad Groningen te massaal vindt, heeft Leeuwarden ook genoeg te bieden voor een dagje vermaak. Leeuwarden is een kleine, maar knusse stad. In Leeuwarden vind je bijvoorbeeld veel leuke koffietentjes en een groot aanbod kringloopwinkels. Wil je deze winter een dagje tweedehands shoppen? Dan is Leeuwarden de plek voor jou. In iedere straat vind je er een vintagewinkel. Vergeet tijdens je bezoek aan Leeuwarden ook zeker niet een stuk suikerbrood of Fryske dúmkes mee te nemen. Deze Friese specialiteiten zijn erg lekker voor bij de koffie op een regenachtige winterdag.

3 Ga toch schaatsen

Ook in Heerenveen is natuurlijk genoeg te beleven. Iedere inwoner van Heerenveen moet een keer in Thialf hebben geschaatst. Veel topsporters begonnen hun carrière op het ijs van Thialf. Van shorttrack tot curling en van ijshockey tot kunstschaatsen, je kunt het allemaal proberen in Thialf. Gewoon een dagje vrij schaatsen kan natuurlijk ook. Niets is lekkerder dan een dagje bewegen op het ijs, om daarna thuis op de bank neer te ploffen met een warme chocolademelk.

4 Bezoek een museum

Voor het bezoeken van een museum hoef je ook niet ver van huis te zijn. Indien de maatregelen het toelaten, kun je in Heerenveen namelijk ook genoeg interessante musea bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan Museum Belvédère, Museum Heerenveen of het Batavus Museum. Die laatste moet je als Nederlander écht een keer hebben gezien.