5 onmisbare locaties in Champagne!

INGEZONDEN - De streek Champagne ligt in het Noorden van Frankrijk en is de perfecte bestemming voor een autovakantie. 

Je kunt er een van de vele vakantiehuizen Frankrijk huren in een prachtige omgeving, vol natuur. En natuurlijk: kilometerslange wijngaarden. Ga jij op vakantie naar de Champagnestreek? Dan moet je deze plekken zeker bezoeken!

Reims

Of je nu midden in Champagne verblijft, vlakbij de grens, of in een vakantiehuis aan zee in Frankrijk, de Champagnestreek is beslist de moeite waard om te bezoeken. Ga je er een dagje heen, breng dan in elk geval een bezoek aan Reims, het centrum van Champagne. De eeuwenoude stad huist een aantal bekende champagnehuizen, maar heeft ook een rijke geschiedenis en daarmee prachtige gebouwen om te bewonderen, zoals de Kathedraal Notre-Dame, Église Saint-Jacques en Basilique Saint-Remi.

Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims

Een prachtig natuurpark met ver uitgestrekte wijngaarden, prachtige bossen en groene heuvels, maar ook gezellige dorpen. Het nationaal park strekt zich over maar liefst 50.000 hectare en maar liefst 69 gemeenten maken er onderdeel van uit. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes om Parc Naturel Régional de la Montagne de Reims te ontdekken en tegelijkertijd te genieten van de mooie natuur van deze omgeving.

Troyes

Deze Middeleeuwse stad heeft prachtige historische gebouwen en oude vakwerkhuizen om te bezichtigen, evenals een aantal interessante musea. Zeer de moeite waard om te bezoeken is onder meer de Eglise Sainte-Madeleine, de oudste kerk van Troyes. Het Musée d’Art Moderne is het belangrijkste museum van de stad. Meer dan tweeduizend kunstwerken uit de 19e en 20e eeuw zijn hier te bewonderen, onder andere van Degas, Picasso en Matisse.

Châlons-en-Champagne

Châlons-en-Champagne wordt ook wel 'het kleine Venetië' genoemd. Alleen dat al nodigt uit om deze wat kleine stad te bezoeken en bijvoorbeeld een boottochtje op de Marne te maken. In het stadspark is een mooie botanische tuin en je kunt er de prachtige Saint-Etienne kathedraal.

Lac du Der

Het Lac du Der is een van de grootste stuwmeren van Europa en erg indrukwekkend om te zien. Op het meer kun je allerlei watersporten ondernemen, zoals waterskiën, zeilen en windsurfen. Ook kun je er lekker zwemmen, vissen of wandelen langs het water. Er zijn een aantal aangelegde zandstranden waar je heerlijk kunt vertoeven. Ben je een vogelliefhebber? Ook dan is dit de ideale vakantiebestemming. Het gebied huist wel meer dan 200 vogelsoorten, waar ook enkele zeldzame en bedreigde soorten onder vallen.