Airco steeds populairder in Nederlandse woningen

INGEZONDEN - De zomers in Nederland lijken ieder jaar wel warmer te worden. Dit is het gevolg van de opwarming van de aarde.

Hierdoor komt het in de maanden juli en augustus regelmatig voor dat het kwik oploopt tot (ver) boven de dertig graden. Als je vrij bent, geniet je hier ongetwijfeld van. Je kunt dan namelijk het water opzoeken. Toch heeft dit warme weer ook een keerzijde. Als het buiten warm is, loopt de temperatuur binnen ook op. Daarom kopen steeds meer mensen een airco. Niet gek dat dit apparaat de laatste jaren behoorlijk aan populariteit heeft gewonnen.

Waarom een airco?

Niet iedereen ziet het voordeel van een airco in ten opzichte van een ventilator. Veel mensen denken dat deze twee apparaten hetzelfde effect hebben. Dit is een misvatting. Een ventilator verplaatst namelijk alleen de warme lucht in een ruimte. De lucht die van het apparaat komt voelt weliswaar koel aan, maar de temperatuur daalt er niet door. Bij een airco is dit wel het geval. Zo voert een airco met slang warme lucht af naar buiten en blaast het koude lucht naar binnen. Airco’s zonder slang zetten warme lucht om in koele lucht met behulp van een koelelement.

Vast of mobiel?

Als je een vaste airco wilt, moet je deze laten installeren door een professional. Vind je dit zonde van het geld? Of wil je niet vast zitten aan de locatie van een airco? Kies dan voor een verrijdbare airco. Dit apparaat is voorzien van wieltjes, waardoor je zelf bepaalt waar je hem gebruikt. Bovendien kun je hem zelf installeren. De meeste mensen slagen er binnen een mum van tijd in een mobiele airco te laten draaien.

Wat is de beste airco?

Aangezien een airco vaak een behoorlijke investering is, wil je er zeker van zijn dat je een goed apparaat koopt. Dit is helaas makkelijker gezegd dan gedaan. Doordat de vraag naar airco’s alleen maar is gestegen, is het aanbod ook toegenomen. Hierdoor weet je mogelijk niet welke airco het beste bij jou past. Om een goed overzicht te krijgen van de mogelijkheden, neem je een kijkje op Airco-review.nl. Hier vind je informatie over vrijwel iedere airco. Hierdoor kun je een goede afweging maken en bepalen wat voor jou de beste airco is.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden