WORKUM - Het lijkt wel een spannend jongensboek, en dat is het ook een beetje. 12 vrijwilligers hebben hard gewerkt om een in verval geraakte Botter EB 23 in zijn oude glorie terug te brengen en hebben daarbij de nodige avonturen bij beleefd.

Met medewerken van de Werf “De Hoop” in Workum, die de grote zaken heeft hersteld, zijn we druk in de weer geweest en is het schip klaar voor een nieuw zeilseizoen.

Dus: Stap aan boord en hijs de zeilen!

Een tocht met onze historische botter EB 23 vanaf de blazer haven in Workum is een onvergetelijke ervaring. Met de wind in de zeilen is het goed toeven aan boord. De verhalen van de schipper en opstapper bezorgen u een onvergetelijke dag.

De vrijwilligers van de stichting tot behoud van historische zeilschepen laten het varend verleden voor u herleven. En durft u het aan, dan zal de schipper u aan het roer zetten, zodat u zelf kunt ervaren hoe het was om IJsselmeervisser te zijn. U kunt uw vaartocht boeken via het telefoonnummer 06 -39661966

Vrijwilligers gezocht:

De stichting tot behoud van historische zeilschepen, welke de EB 23 beheert, zoekt vrijwilligers die enthousiast willen meewerken aan het zeilend houden van de EB 23. Ben je ervaren zeiler, of heb je ervaring

op platbodems kom ons team dan versterken. Heb je geen ervaring met het zeilen? Als je (jong) enthousiast bent en kunt een beetje klussen of heb je andere kwaliteiten, ben je ook welkom.

De vaste vrijwilligers willen je graag bijstaan in het omgaan met het authentieke schip. Ook kunnen ze je bijstaan in het worden van maat, schipper, of algemeen vrijwilliger.

Er is op de werf van alles te doen zoals het onderhouden van de botter in de wintermaanden. Zomers het bemannen van de botter, Het meedenken over de toekomst van de stichting. Verder nemen we deel aan visserijdagen en botterevenementen. De stichting werkt uitsluitend met vrijwilligers.

Wij varen op dinsdagmiddagen vanaf 14.00 uur en donderdagavond vanaf 19.00 uur vanuit de blazerhaven (achter werf “de Hoop”) in Workum.

Ben je geïnteresseerd, Neem dan contact met ons op. We willen je graag meer vertellen over de Botter of de vrijwilligers werkzaamheden.

Mailen kan ook : botter.eb23@ gmail.com . Of bel 06-39661966. U kunt ons ook volgen op facebook Botter EB 23.

Historie van het Schip

De EB werd in 1909 in Huizen gebouwd en heeft sindsdien jaren op de “Zuiderzee” onder meerdere namen, dienst gedaan als visserschip. In 1961 werd het als recreatieschip in gebruik genomen. In 1996 werd het gekocht door de huidige eigenaar Harry Verdegaal.

Het schip is door de jaren heen authentiek gerestaureerd en gebleven en kreeg in 2008 status van varend monument.

Hopelijk gauw tot ziens!