Alliade helpt meer dan 100 zij-instromers aan loopbaan in zorg

HEERENVEEN - Tegenwoordig zijn veel mensen op zoek naar een zinvolle baan, maar hebben geen zorgdiploma.

Alliade helpt deze mensen niet alleen bij het vinden van een baan, maar ook aan scholing. Vanaf oktober dit jaar zijn er binnen de zorgorganisatie al 103 mensen gestart als zogenaamde ‘zij-instromer’. Zij beginnen direct bij Alliade en combineren werken met leren.

Alliade biedt verschillende leerwerktrajecten aan en helpt mensen aan een loopbaan in gehandicaptenzorg, ouderenzorg, jeugdzorg of werk & dagbesteding. De twee groepen die dit najaar starten, worden opgeleid tot begeleiderb en (maatschappelijk) verzorgende IG. Het leerwerktraject duurt voor iedere deelnemer twee à tweeënhalf jaar. In deze periode werken mensen op locaties van Alliade en besteden tegelijk één dag in de week aan de studie. Hendrik: “Ooit liep ik stage op een school voor speciaal onderwijs. Door omstandigheden kon ik die opleiding niet afmaken. Zes jaar terug begon ik naast mijn baan als schilder met vrijwilligerswerk: elke week sportte ik met mensen met een verstandelijke beperking. Deze doelgroep sprak mij zo aan; ze leven met plezier en een bepaalde luchtigheid. Ik ben blij dat ik een loopbaan in de zorg ben begonnen!”

“Terug de schoolbanken in, dat is voor sommige mensen een hele tijd geleden. Ik vind het mooi om te zien dat mensen met verschillende achtergronden geïnteresseerd zijn in de zorg en de stap durven nemen. Dat vraagt lef. Ik hoor meerdere mensen zeggen, ik doe dit nu al zo lang, blijf ik dit nog twintig jaar doen… Nee, ik ga toch die stap nemen. We krijgen er nieuwe collega’s bij uit onder andere horeca, detailhandel, logistiek en beveiliging. Iedereen die zich geroepen voelt om een steentje bij te dragen, de juiste houding heeft, kan solliciteren”: aldus Anny Hartstra, directeur HR.

Alliade wil doorlopend mensen zonder zorgopleiding een kans geven om aan de slag te gaan in de zorg. Iedereen die graag bij Alliade aan de slag wil, is welkom om in gesprek te gaan met één van de recruiters. Er wordt dan gekeken of het mogelijk is om een traject op maat uit te stippelen.

Over Alliade

Alliade helpt kwetsbare mensen in Friesland met jeugdzorg, gehandicaptenzorg, ouderenzorg, werk & dagbesteding en maatschappelijke ondersteuning. Een goed en zinvol leven voor alle mensen met een verstandelijke beperking én kwetsbare ouderen. Dat is waar Alliade voor gaat. Samen met ieder kind, jongere, volwassene of oudere wordt gekeken naar wat wél kan. Met goede zorg, ondersteuning en behandeling wordt gekeken naar wat een cliënt zelf kan en wil. Naasten worden daar uiteraard bij betrokken. Met meer dan 300 locaties en 6.000 medewerkers helpt Alliade jaarlijks meer dan 8.000 cliënten.
Meer informatie op: www.alliade.nl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden