Alwin Overwater uit Exmorra met werkplaats geportretteerd in boek

EXMORRA - Op zaterdag 10 oktober nam Alwin Overwater uit Exmorra – op gepaste afstand - het exemplaar van het boek Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap in ontvangst. Overwater is hierin geportretteerd door fotograaf Otto Kalkhoven.

Afgelopen jaar is fotograaf Otto Kalkhoven uit Eppenhuizen (Groningen) het hele land doorgereden met zijn busje op zoek naar mannen en hun werkplaats. Van een garage vol keurig gesorteerd gereedschap, een verstopte schuur met een gepoetste Oldtimer tot een zelfgebouwd vliegtuig in een loods. Al jaren hebben werkplaatsen en het verhaal erachter Kalkhoven in zijn greep. Hij kwam in contact met glasblazer/kunstenaar Alwin Overwater die in zijn nostalgische pandje bijzondere glasobjecten maakt. Kalkhoven portretteerde hem samen met nog 29 andere mannen en hun werkplaats voor in het boek.

Het boek Man & Werkplaats – 30 mannen over hun werkplaats, gereedschap en vakmanschap is vanaf 9 oktober in de (online)boekhandel verkrijgbaar.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden