AWS Eendracht verwelkomt duizendste bezoeker in gemeentelijke passantenhaven Akkrum

AKKRUM - Voor de derde keer bracht de stalen Succeskruiser uit 1978, genaamd “Mercuur”, Hannie Bruins en Fred Bommezijn naar Akkrum. 

Maar afgelopen maandag was het wel bijzonder: zij werden gehuldigd als duizendste bezoeker in 2021 van de gemeentelijke passantenhaven in het watersportdorp. Sinds enkele jaren wordt de exploitatie van de gemeentelijke ligplaatsen in Akkrum verzorgd door de Akkrumer watersportvereniging Eendracht.

Met een team van vrijwilligers verwelkomen de havenmeesters van AWS Eendracht de watersporttoeristen in Akkrum. Naast de gemeentelijke passantenhaven, in het centrum van het dorp, worden ook de bezoekers aan de Ljouwerterdyk, it Stalt en bij de spoorbrug door de vrijwilligers van AWS Eendracht verwelkomd. In totaal gaat het om een kleine 3000 boten. Bestuurslid Jan Anton Koers is zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente Heerenveen. “Al sinds jaar en dag bestieren wij als vereniging onze eigen haven naast Jachtwerf Oost in het dorp. Toen wij voorstelden om dat ook voor de gemeentelijke ligplaatsen te gaan doen, stonden ze daar in Heerenveen open voor. Dat is toch prachtig! Laat iedereen doen waar hij goed in is”, aldus een trotse Koers.

Als blijk van waardering ontvingen Hannie en Fred allerlei cadeaus die door diverse middenstanders van Akkrum beschikbaar zijn gesteld. Het stel is zichtbaar verguld met deze verrassing. Samen met Bobbie, de vijf jarige Old Englisch Sheepdog, zijn ze vast van plan Akkrum nog vele malen te bezoeken. En Fred, zelf toevallig ook havenmeester in de verenigingshaven Abel Tasman in Delfzijl, heeft leuke inspiratie opgedaan voor in zijn thuishaven.