Beroepenavond in Bogerman trekt veel publiek

SNEEK- Gisteravond organiseerde de Rotaryclub Sneek, in nauwe samenwerking met de decanen van csg Bogerman en RSG Magister Alvinus, de beroepenavond en opleidingenmarkt. De avond trok veel belangstelling. De 300 programmaboekjes waren binnen een mum van tijd op. Groot succes dus!

 

Op de beroepenavond waren minstens 60 beoefenaren van verschillende beroepen aanwezig. Ze werken in allerlei sectoren, zoals bijv. gezondheidszorg, techniek, de financiële wereld, ICT, maatschappelijk werk en uniformberoepen.

Tijdens deze avond vertelden de beroepsbeoefenaren over wat hun beroep inhoudt en over hoe een gemiddelde werkdag eruitziet. Natuurlijk konden er ook vragen gesteld worden over bijvoorbeeld de werkomstandigheden en toekomstmogelijkheden.

Voor de leerlingen een mooie kans om meer te weten te komen over een bepaald beroep waarbij dit weer kan helpen om keuzes te maken voor hun profiel of vervolgstudie.   

Op deze avond was er ook een opleidingenmarkt. Zo’n 15 universiteiten en hogescholen waren aanwezig met informatie over hun opleidingen. Daarnaast was informatie te krijgen over bijv. werken bij de politie en bij defensie. Ook was Rotary youth exchange aanwezig om informatie te geven over de internationale uitwisselingsmogelijkheden die Rotary kan bieden.

 

 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden