Brandweer Nieuwehorne kijkt terug op een druk jaar

NIEUWEHORNE - De brandweerpost van Nieuwehorne heeft een druk jaar achter de rug. De ploeg rukte 40 keer uit. 

Er kwam in 2020 van alles voorbij. Een aantal serieuze branden, waaronder een zeer grote brand in Gorredijk. Ook werd er een aantal keren uitgerukt voor gaslekkages, kat in de boom en autobranden. Ook moesten de brandweerlieden uit Nieuwehorne twee keer hulp verlenen bij een ongeval met fatale afloop. 
 
De post in Nieuwehorne beschikt tevens over een gespecialiseerd Mest Incidenten Team.  Dit team rukte afgelopen jaar maar liefst 13 keer uit. Het team wordt ingezet naast een reguliere brandweerploeg. Hierdoor kan het zijn dat er een flink stuk gereden moet worden.  

Ook slaagden afgelopen jaar 2 aspiranten. Deze draaien nu volwaardig mee op de uitruk. 2 personen zijn op dit moment nog bezig met de opleiding. Ook is er een bevelvoerder toegevoegd aan het team.  
 
De Facebook pagina van brandweer Nieuwehorne groeide afgelopen jaar gestaag door naar bijna 1000 volgers.
 
De eerste 2 uitrukken van dit jaar zijn alweer een feit, Wat 2021 ons verder gaat brengen? is bij de brandweer nooitte voorspellen. Wat we wel zeker is dat de brandweer van Nieuwehorne dit  jaar weer 24/7 voor jullie inzetbaar is!Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden