Brandweerman Johan Blauw uit Nieuwehorne is uitgeblust

NIEUWEHORNE - De brandweerploeg van Nieuwehorne heeft donderdagavond op ludieke wijze afscheid genomen van ploeglid Johan Blauw. 

Johan was negentien jaar actief als brandweervrijwilliger bij de blusploeg van Oude en Nieuwehorne. In die jaren maakte hij mooie, maar ook zeker minder leuke uitrukken mee. Toch heeft hij altijd veel plezier en voldoening gehaald uit het brandweervak. 

Donderdagavond kwam Johan naar de kazerne om daarvandaan te gaan karten in Heerenveen. Niets vermoedend trok hij in de kantine alvast zijn kartoverall aan. Eenmaal buiten bleek dat de ploeg een hele andere verassing voor de afscheidnemende brandweerman had. Een kart op een rokende aanhanger achter een brandweerwagen stond klaar. Johan moest plaatsnemen in de kart. Met zwaailampen en sirene ging de brandweerploeg op pad door de dorpen Oude en Nieuwehorne. De actie kon rekenen op veel publieke belangstelling. 

De tour eindigde bij Kuperus in Oudehorne. Hier stonden familie en vrienden klaar om een borrel met Johan te drinken in de kantine van het bedrijf. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden