Brei sokken voor verbinding in De Fryske Marren

DFM - Inwoners van De Fryske Marren kunnen samen breien voor verbinding. Sokken kunnen naar een van de vele ‘sokkenstations’ worden gebracht, geruild of aansluiten bij een breibijeenkomst om samen met anderen te breien.

“Maar wat is een sokkenstation eigenlijk?”
Een sokkenstation is een kastje of een simpele waslijn met knijpers in winkels en buurthuizen, waar sokken ingeleverd en afgehaald kunnen worden. Op een briefje schrijven sokken-breiers hun naam en waarvoor je je sokken wilt ruilen. Ook sokken-zoekers kunnen er briefjes ophangen met naam en een aantrekkelijk aanbod, zoals hulp in de tuin, een zelfgekookte maaltijd of een gezellige wandeling.

“Ik kan toch ook sokken kopen in de winkel?”
Met handgebreide sokken heb je sokken die niemand heeft. Bovendien zijn de meeste sokken in de winkel gemaakt van kunststoffen en kledingindustrie. De sokken van Ruilsok worden gebreid van 100% natuurlijk garen, geleverd door breiwinkel Ajoure in Joure.

“Wie doen er mee?”
Ruilsok is bedoeld voor iedereen. Of je nu 12 bent, 30 of 80, het maakt niet uit. En wie nog niet kan breien kan het bij ons leren.
Wie gun jij een paar warme wollen sokken?

Volg het project op Instagram en Facebook voor de laatste updates onder de naam ruilsok_dfm.

Projest Ruilsok kan nog hulp gebruiken bij de organisatie van Project Ruilsok. ,,Lijkt het je leuk om je bezig te houden met PR en social media? Of heb je andere ideeën of vragen? Bel en/of stuur een berichtje of mailtje naar Marloes Hoving (buurtwerker bij Sociaal Werk De Kear). E-mailadres: m.hoving@sociaalwerkdekear.nl, telefoonnummer: 06-82295829.''