Bruggen aan de Zwette openen weer voor de zomervakantie

Foto archief Henk van der Veer, GrootSneek

SNEEK- Na het succes van vorig jaar krijgt de pilot van Waterstad Sneek dit jaar een vervolg. Vanaf aanstaande donderdag 14 juli draaien de twee bruggen aan de Zwette zes weken lang van donderdag t/m zondag tussen 9.00 en 20.00 uur. Zondag 21 augustus is de laatste dag.

Het gaat om de Zwettebrug (Kapelstraat-Jachthavenstraat) en de Laatste Stuiverbrug (Looxmagracht-2e Oosterkade). Door deze bruggen te bedienen ontstaat er een rechtstreekse verbinding van de Zwette met de Prins Hendrikkade en de Houkesloot.

Sloepen en motorboten met een doorvaarthoogte tot anderhalve meter kunnen gebruik maken van de bruggen, die op afroep worden bediend door brugwachters van AB Vakwerk. De allereerste brugopening van het seizoen wordt door wethouder Bauke Dam gedaan komende donderdag om 10.00 uur.

De insteek van Stichting Waterstad Sneek en de gemeente Súdwest-Fryslân is om de grachten van Sneek nog beter bevaarbaar te maken, en daarmee de binnenstad beter bereikbaar voor de watersporter. Afgelopen jaar zijn de ervaringen van het vaarpubliek, de bewoners van de stad en de bedieners van de bruggen in kaart gebracht. De uitkomsten van de enquête waren op alle fronten positief. U vindt alle informatie en de nieuwe (tijdelijke) vaarroutes op www.waterstadsneek.nl.