Burgemeester Tjeerd van der Zwan leest voor in Jubbega

JUBBEGA - Vandaag was een bijzondere dag in Jubbega, waar de burgemeester Tjeerd van der Zwan een belangrijke rol speelde in de eerste bijeenkomst van "Kofje Mei in Boekje" van dit schooljaar.

Dit gesubsidieerde project, tot stand gekomen dankzij een samenwerking tussen GGD-Frylan, Kinderwoud, Gemeente Heerenveen, De Bibliotheek, en Samenlevingsschool de Feart, heeft als doel de taalontwikkeling in de thuissituatie te stimuleren.

Burgemeester Tjeerd van der Zwan nam de tijd om meer dan 40 peuters en kleuters voor te lezen, waardoor de ochtend een mooie ervaring werd voor de jonge kinderen. Het gekozen boek vertelde het verhaal van een ondeugend hondje dat per ongeluk tegen de broek van de burgemeester plaste.

Dit initiatief, "Kofje Mei in Boekje," is ontwikkeld om taalvaardigheid en leesplezier bij jonge kinderen te stimuleren. Door het voorlezen van verhalen en het verspreiden van prentenboeken, willen de betrokken organisaties bijdragen aan een rijke taalomgeving in de thuissituatie. Het project heeft als doel de ontwikkeling van jonge kinderen te ondersteunen en hen een goede start te geven.

Na de geslaagde voorleessessie kregen alle aanwezige ouders het prentenboek cadeau, zodat ze thuis verder kunnen gaan met het stimuleren van taal en lezen.

De volgende bijeenkomsten zijn: 17 oktober, 23 november en 13 december 2023. U bent van harte uitgenodigd!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden