CBS De Roerganger in Heerenveen wordt Talentfluisterschool

Algemeen
Afbeelding

HEERENVEEN - Het volledige leerkrachtenteam van CBS De Roerganger in Heerenveen heeft de opleiding tot Talentfluisteraar van de Vlaamse pedagoog Luk Dewulf afgerond via het KEK-programma.

Op maandag 28 juni om 13:00 schroeven wethouder Jelle Zoetendal en directeur van De Roerganger Hanneke Henneveld het officiële bordje voor Talentfluisterschool aan de muur van de school. Daarmee is De Roerganger de eerste Talentfluisterschool in Friesland!

Talentgedreven werken Het talentgedreven werken is voor de hele school een vernieuwende manier om bezig te zijn met de ontwikkeling van de kinderen. Talent is daarbij iets wat je gemakkelijk afgaat, vanzelf gaat en waar je energie en voldoening uithaalt. Dit zorgt ervoor dat kinderen plezier hebben en daarmee weerbaarheid en veerkracht opbouwen.

Talentgesprekken Talent bij de ander ontdek je door talentgesprekken te voeren met als hoofdvraag: Waar word je blij van? In de methodiek van Talentgedreven werken worden 39 talenten beschreven. De meeste mensen hebben gemiddeld wel acht tot twaalf talenten en deze zijn onderling weer verbonden. Zo zijn er onder meer de bewuste beweger, de mooimaker, de trouwe vriend en de momentgenieter. In de afgelopen periode hebben alle kinderen van De Roerganger van hun juf of meester al één of meerdere talenten toebedeeld gekregen. Dat leverde mooie reacties en blije gezichten op.

Combinatiefunctionaris cultuur Luk Dewulf kwam op 22 januari 2020 naar Ateliers Majeur in Heerenveen voor een lezing over zijn manier van werken die hij in Nederland én België introduceerde. Hanneke Henneveld en haar team werden gegrepen door de methodiek en besloten het schoolbeleid om te vormen. Hanneke vind het belangrijk om naar het hele kind te kijken in plaats van alleen de bovenste vier centimeter. “Zodat ieder kind er uit kan halen wat er in zit!” En daar hielpen Luk én de combinatiefunctionaris cultuur in de gemeente Heerenveen haar en haar team graag bij.