Conservator Femke Knoop in Seniorcafé bibliotheek

HEERENVEEN - Op woensdag 1 februari vertelt conservator Femke Knoop van Museum Heerenveen het verhaal van Heerenveen in het Seniorcafé van de bibliotheek. 

De lezing begint om 10.15 uur en de toegangsprijs is  €1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen.

Ga terug in de tijd en ontdek het verhaal van Heerenveen aan de hand van de objecten in Museum Heerenveen. Conservator Femke Knoop vertelt over de rijkdom van de Heeren van het Veen, de grietmannen en het Heerenveense zilver. Maar ook de armoede van de veenarbeiders en de opkomst van het socialisme onder Ferdinand Domela Nieuwenhuis komen aan bod, net als het Heerenveen van nu, als sportstad met veel bedrijvigheid.

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden