Danslerares Loraine Kammeron uit Heerenveen brengt eigen kinderboekje uit

Foto: Omrop Fryslân

HEERENVEEN - Loraine Kammeron uit Heerenveen kon voor haar kleinkind geen boekje vinden dat gaat over voetbal en waar gekleurde kinderen in voorkomen. Dus besloot ze zelf een boekje te schrijven: Faya en Noah, voetballen en dansen.

"Ik was op zoek naar een boekje voor mijn kleinzoon NoahRae", vertelt Loraine. "Ik was bij heel veel verschillende winkels geweest en kon gewoon nooit wat leuks vinden." Loraine was specifiek opzoek naar een boekje over voetbal, met een hoofdpersoon die een beetje op Noah lijkt. "Hij is een bruin jongetje, en dat kon ik niet vinden."
 
Loraine heeft het boekje eerst alleen voor haar kleinkind gemaakt, maar nu komt het boek ook beschikbaar voor andere kinderen. "Het was eerst nog meer voor ons zelf. Ik gaf het boekje gewoon door. Totdat iedereen het zelf ook wilde hebben."

Gebaseerd op eigen leven

In het boek beleven Faya en Noah allemaal avonturen, De hoofdpersoon Faya is gebaseerd op Loraine zelf als danseres. Het personage NoahRae is gebaseerd op haar broer Lloyd, die onder andere voor Feyenoord en jeugdteams van het Nederlands elftal heeft gespeeld.
 
Loraine wil ook een boodschap meegeven: "Het gaat over het realiseren van je dromen. Als je goed gelooft in je droom en de juiste stappen zet kun je heel veel bereiken."

De presentatie van het boek 'Faya en Noah, voetballen en dansen' is op 19 november om 15.00 uur  bij boekhandel Binnert Overdiep.Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden