Dorpsbelang en toeristen niet blij met moment opknappen rug bij Terherne

Foto Omrop Fryslân / Auke Zeldenrust

TERHERNE - Begin deze week is de aannemer gestart met de werkzaamheden voor het opknappen van de Sânsleatbrêge bij Terherne. De brug is de verbinding tussen Akkrum en Joure. Het werk zal voor overlast gaan zorgen bij inwoners en toeristen. 

De klus moet in december klaar zijn. Dorpsbelang had graag gezien dat de werkzaamheden pas na het vaarseizoen, over twee maanden, waren begonnen.

,,We proberen het zoveel mogelijk te beperken. Zo kunnen bijvoorbeeld in de weekenden dat de brug helemaal dicht is, fietsers en voetgangers gebruik maken van een pontje. Dan moeten de auto's omrijden via Akkrum, Heerenveen en Joure. Verder werken we met eenrichtingsverkeer met stoplichten'', zo laat gedeputeerde Avine Fokkens weten.

Alexander van Walsum van botenverhuurbedrijf Wetterwille begrijpt er niets van. ,,De planning is uiterst ongelukkig. Dit dorp leeft van het toerisme. Het was prettig geweest om nog acht weken te wachten. Dan is het seizoen voorbij." Dat wil de provincie niet. Die wil graag voor de winter klaar zijn.

Werkzaamheden
De renovatie bestaat uit de volgende werkzaamheden: het verstevigen van de stalen constructies, het vervangen van de beweegbare delen, het aanpassen van de elektronische installatie, het aanpassen van de weg bij de brug en het opknappen van schade aan het beton. Daarnaast krijgen hoofdrijbaan, het fietspad en het voetpad ieder een eigen slagboom, zodat de weg veiliger is.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden