Een prachtige wandel-beleeftocht. Eéntje voor in de boeken!

ALDEBOARN - Drie keer is scheepsrecht, dat denkt de organisatie stiekem als bussen vol mensen aan komen rijden.

Vanaf het moment dat de eerste bussen de startlocatie betreden, kruipen de organisatie en de toneelspelers volledig in hun rol.

In combinatie met de opening, de aanwezigheid en de speeches van de burgemeester van Heerenveen, burgemeester van Opsterland, de commissaris van de Koning en meerdere gastsprekers is de entree erg hartelijk, leerzaam en confronterend. 

Na het welkomstentree kunnen de deelnemers zich melden bij de startvelden, waar de laatste instructies worden doorgegeven.

Het droge en verrassend aangename weer zorgt ervoor dat de wandeltocht, verdeeld onder de routes van 20km, 12km en 5km een succes zijn.

De vele vrolijke en enthousiaste gezichtsuitdrukkingen sieren het straatbeeld van Aldeboarn en de polderdijken dan ook. De 15 beleefmomenten, met als moment suprême het eindspel, worden aandachtig bewonderd. Alsof al het voorgaande in dit verhaal nog niet voldoende entertainment is geweest, zijn er ook daadwerkelijk parachutisten, 11 stuks, boven het evenement gedropt. Dit is een primeur voor Fryslân en om die reden ook gelijk een unieke beleving voor de honderden mensen die dit hebben meegemaakt.

In de dorpskern van Aldeboarn is het tot laat gezellig met een uitgebreide horeca, een draaimolen en meerdere muzikale acts.

Al met al een prachtige wandel-bileeftocht. Eéntje voor in de boeken!
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden