FOTO'S / Oudjaarsdag 2022, carbidschieten en oliebollen; morgen nieuwjaarsduik in Lemmer

DFM - Het weer zat vandaag overdag niet mee. Veel regen en harde wind. Dat hield carbidschieters in De Fryske Marren niet tegen. Op verschillende locaties mocht met carbid en melkbussen worden geschoten, waaronder op het parkeerterrein bij de ijsbaan in Langweer. Met een muziekinstallatie, kampvuur en drankjes was de sfeer er weer ouderwets gezellig.

Evenals de vuurwerkverkopers deden ook de oliebollenbakkers in de gemeente goede zaken. Bij menige kraam stonden rijen om deze verse lekkernijen te bemachtigen. Ook bij de kraam van Brongers in Lemmer gingen de oliebollen en appelflappen als zoete broodjes over de toonbank. Verderop in het dorp werd er eveneens volop gebakken bij buurtvereniging de Noordster.

Geen vuurwerkshow
Vanwege de harde wind die ook vanavond en in de nacht aanhoudt, gaan verschillende geplande vuurwerkshows in het land niet door. Plaatselijk Belang van Scharsterbrug heeft aan het eind van de middag laten weten dat ook de siervuurwerkshow op het speelterrein in het dorp afgelast is.

Nieuwjaarsduik
In Lemmer is de nieuwjaarsduik terug op het Lemsterstrand. De inschrijving bij de Beachclub start om 12.00 uur. Deelnemers kunnen zich omkleden en na de duik in het water warm douchen bij zwembad Ny Sudersé. Tijdens de nieuwjaarsduik in Lemmer houdt de reddingsbrigade een oogje in het zeil.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden