FOTO'S / Riensluisbrug Lemmer weer in gebruik na renovatie

LEMMER - De afgelopen week stond de brug zo nu en dan al open tijdens het testen. Met het afronden van de ingrijpende renovatie is de Riensluisbrug vanaf vandaag weer in gebruik voor het verkeer.

In de vroege vrijdagochtend werd de tijdelijke brug voor voetgangers en fietsers verwijderd. Rond de klok van één uur in de middag maakten de eerste schippers gebruik van de doorgang in en uit Lemmer. In de loop van de middag kon ook het autoverkeer weer over de brug.

Wethouder Irona Groeneveld: “De Riensluisbrug was nodig toe aan groot onderhoud. We zijn blij dat de brug nu weer minimaal 30 jaar mee kan. Het was een omvangrijk project en ik wil de betrokkenen en omwonenden bedanken voor hun inzet en geduld.”

De renovatiewerkzaamheden
De werkzaamheden aan de Riensluisbrug begonnen in februari 2021. Het stalen brugdeel is gerenoveerd en gedeeltelijk vervangen. Daarnaast kreeg de brug een volledig nieuwe elektrische installatie, evenals de naastgelegen sluis, en aandrijving. De bediening van brug en sluis zijn nu samengebracht in één bedieningspaneel.

Ook heeft het rijdek een nieuwe slijtlaag gekregen. Voetgangers en fietsers konden tijdens het werk gebruikmaken van een tijdelijke noodbrug. Motorvoertuigen werden omgeleid via een alternatieve route.