Gebied leefbaar houden met Jong Tsjûkemar Beweegt

SINTJOHANNESGA - Jong Tsjûkemar, onderdeel van de Club van Aanjagers, heeft als doel om de regio ook in de toekomst leefbaar te houden. Maandag werd voor het gebiedsonderwijs daar een start mee gemaakt.

Op het plein van basisschool De Trieme in Sintjohannesga gaf burgemeester Fred Veenstra, het startschot. Daarna kregen de leerlingen les in Freerunning. Het eerste programma onderdeel van in totaal twee weken verschillende activiteiten in het gebied rond de Tsjûkemar. Zo wordt er onder andere geskeelerd, krijgen de kinderen een clinic op de survivalbaan en een rondleiding op een IFKS skûtsje.

Bewegen is een van de vier onderdelen van Jong Tsjûkemar. De programma’s voor cultuur, natuur
en techniek volgen in 2023.

Uniek
Aan Jong Tsjûkemar werken elf lokale scholen uit de Tsjûkemarregio mee. Daarnaast liften de scholen in Scharsterbrug en Langweer mee op het project. ,,Dat is uniek, alle overkoepelende onderwijsorganisaties in het gebied zijn vertegenwoordigd'', laten Gesina Zeldenrust en Inge de Koning weten. Zij hebben twee jaar aan het project gewerkt en willen hiermee de omgeving van de Tsjûkemar groter onderdeel van het basisonderwijs laten zijn. Het gebied moet daarmee ook in de toekomst leefbaar worden gehouden.

Meer informatie is te vinden op www.jongtsjukemar.nl
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden