Gezamenlijk de energierekening betaalbaar houden; start campagne 'Samen de winter door' in Echtenerbug

In Echtenerbrug gaat Samen de winter door van Dorp Centraal van start om energie te besparen. Foto Pixabay

ECHTENERBRUG - De kosten voor energie, gas en elektra, rijsen voor veel huishoudens de pan uit. Daarom wordt op zaterdag 19 november vanaf 13.00 uur in dorpshuis De Brêge in Echtenerbrug de kick-off gehouden van de campagne 'Samen de winter door'. Daarnaast is er die middag ook een 'Energiecafé'. De organisatie voor de inwoners van Echtenerbrug, Delfstrahuizen, Echten, Bantega en Oosterzee is in handen van Dorp Centraal.

Samen elkaar de winter door helpen, wordt door de energie coöperaties groot aangepakt. ,,De winter staat voor de deur en ondanks dat de overheid bijspringt met een prijsplafond blijft het zaak om zoveel mogelijk energie te besparen. Ondanks dat er via verschillende kanten besparingstips worden gedeeld ontbreekt het vaak nog aan praktische hulp. Daar willen wij verandering in brengen en juist de kracht van de coöperatieve beweging inzetten om mensen extra te helpen. Met elkaar bereiken we namelijk meer'', vertelt Ursi Frehner van Dorp Centraal.

Helpen bij energiebesparing
Met de campagne 'Samen de winter door' verenigen alle energiecoöperaties in Nederland zich om een praktische beweging op gang te brengen om te helpen bij energiebesparing. Mensen die ‘goed’ in energie zijn in en om huis, kunnen buurt- en dorpsgenoten een stap verder helpen door eens met ze mee te kijken en ervaringen te delen. ,,We zoeken ook vrijwilligers in de dorpen en wijken die een training energiecoaching willen doen.''

Effectief energiebesparen
De nationale kick-off van de campagne om energie te besparen plaatse in dorpshuis De Brêge in Echtenerbrug. Ursi Frehner: ,,Tijdens dit moment kunnen mensen die zelf geholpen willen worden met het verlagen van hun energieverbruik en mensen die anderen willen helpen terecht bij het energiecafé van Dorp Centraal in het dorpshuis.'' De belangstellenden worden geïnformeerd over de meest eenvoudige en effectieve stappen voor energiebesparing. Om 15.00 begint dan het 'Energiecafé'. Aan het eind van de middag over 'Samen de winter door' ontvangen de aanwezigen een cadeautje en een informatiepakket om buren, vrienden, kennissen en familie te helpen.

Meer info over de kick-off van 'Samen de winter door' is te vinden op www.dorpcentraal.nl #samendewinterdoor #energiebesparing #energiekosten #gas #stroom
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden