Hallelujah doet mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds

MAKKUM - Van 28 mei tot en met 5 juni doet CMV Hallelujah mee aan de jaarlijkse actie van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In totaal collecteren 1.182 organisaties in het hele land om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. 

De collecte is dit jaar voor de tweede keer mobiel, via appjes, mailtjes en social media: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Hallelujah gebruikt de opbrengst voor de aanschaf van nieuwe instrumenten en noodzakelijk onderhoud en reparaties aan het bestaande instrumentarium.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert de Anjeractie al sinds 1946. Het is daarmee de oudste collecte van Nederland. Het Fonds geeft de hele opbrengst netto weer terug aan de organisaties die collecteren. Daarom is het niet verbazingwekkend dat er ieder jaar honderden organisaties aan mee doen. Er is immers nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. De mobiele opzet is goed bevallen. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie.

CMV Hallelujah heeft drie afdelingen met leden van alle leeftijden: drumband, harmonieorkest en een jeugdkorps. De activiteiten staan nu even stil, “maar,” zegt het bestuur, “zodra het mogelijk is, treden we graag weer op bij de feestelijke gebeurtenissen en herdenkingen in Makkum. Muziek verbindt!”

Door: Judith van Lavieren