Herdenking en concert op 4 mei in Joure

Herdenking en concert op 4 mei in Joure

JOURE - Evenals op vele andere plaatsen in gemeente De Fryske Marren zal op donderdag 4 mei ook in Joure een dodenherdenking worden gehouden. Na afloop is er een gratis toegankelijk herdenkingsconcert.

De herdenking begint om 19.15 uur met het verzamelen in de Torenstraat voor de stille tocht naast de Hobbe van Baerdt Tsjerke in Joure. Vervolgens gaat de stille tocht richting park Herema State.

Om 20.00 uur vindt na het in acht nemen van twee minuten stilte de herdenking een kranslegging plaats. Naast het voordragen van gedichten door enkele kinderen die mee hebben gedaan aan de gedichtenwedstrijd rond het thema 'Hoe voelt het om vrij te kunnen zijn?’ worden er kransen gelegd door scholen en diverse instellingen.

Concert
In de Hobbe van Baerdt Tsjerke wordt daaropvolgend het herdenkingsconcert gehouden, van 20.45 tot 21.45 uur. Uitgevoerd zal worden het Requiem van Gabriel Faure. Tevens zullen er afscheidsbrieven van gedeporteerden worden voorgelezen tussen de delen van het Requiem. De toegang is gratis, wel is er een collecte bij de uitgang.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden