'In je Uppie' gesprekken in De Fryske Marren zoekt gespreksleiders

Foto Sociaalwerk de Kear/UpinNederland

DFM - Praten over de onderwerpen die nu belangrijk zijn. Het met leeftijdsgenoten hebben over wat u bezig houdt en herkenning vinden bij elkaar. Een persoonlijk verhaal durven delen. In deze tijden van corona is er minder mogelijkheid geweest voor ouderen om dat te doen. Sociaal Werk De Kear organiseert dit voorjaar daarom 'In je Uppie' groepsgesprekken in De Fryske Marren. Daarvoor is men op zoek naar gespreksleiders.

,Een goede gespreksleider zorgt voor een groot verschil in dit soort gesprekken. Daarvoor zoeken Up! en De Kear mensen (60+) die op vrijwillige basis, en na een training die ze krijgen aangeboden, de gesprekken gaan leiden.'', aldus De Kear. Voor wie het leuk vindt om met anderen in gesprek te gaan over niet alledaagse onderwerpen kam contact opnemen met Francien Bekius, telefoon 06-51291163 en email f.bekius@sociaalwerkdekear.nl of met Tanja Kombrink, telefoon 06-30295960 en email t.kombrink@sociaalwerkdekear.nl.

Samenwerking Up! en Sociaal Werk De Kear
Het initiatief voor deze gesprekken is ontstaan vanuit UP!, een landelijke beweging die mensen op
een persoonlijke, realistische manier met elkaar in gesprek wil brengen over belangrijke en
zingevende thema’s die ertoe doen als je ouder wordt. Met de steun van Stichting de Friesland
worden de 'In je Uppie' gesprekken in heel Fryslân georganiseerd. En dus ook in De Fryske Marren in
samenwerking met Sociaal Werk De Kear.

Veiligheid voorop
In alles dat men organiseert worden de richtlijnen van het RIVM gevolgd. Wanneer mogelijk worden gesprekken op locaties van De Kear gevoerd en anders coronaproof via de telefoon.