It Hasker Pompke doet mee aan het fossielvrije weekend

Eigen foto

OUDEHASKE - Twee jaar geleden was Oudehaske twee weken lang het centrum van fossielvrij Friesland. Komend weekend (9-10-11 oktober)  is het fossielvrije weekend, de opvolger van de Elfwegentocht. Op zaterdag 10 oktober van 10.00-14.00 is It Hasker Pompke special geopend voor het Fossielvrije weekend. Eerdere Initiatieven om de leukste en langste (drive-in) tankstraat van het Noordelijk halfrond te maken werden, vanwege de nieuwe coronamaatregelen, in de koelkast gezet.

Echter een fossielvrij weekend zonder it Hasker Pompke is volgens de organisatie niet mogelijk.
Vanaf 10.00 tot 14.00 zullen “de rode tuinbroeken” auto's weer van Neste MY Renewable/ Blauwe Diesel voorzien. Het adres is Appelhof 7 in Oudehaske bij Wiersma Olie & Techniek. Na het tanken tellen de fossielvrije kilometers uiteraard mee.

1 miljoen fossielvrije kilometers
Friesland, Drenthe en Groningen hebben als doel in een weekend 1 miljoen fossielvrije of niet-gereden kilometers te realiseren. Iedereen doet mee en iedere kilometer telt: van fietsrit naar de sportclub en busreis naar het winkelcentrum tot de niet-gereden kilometer vanwege thuiswerken. De opties variëren van elektriciteit, groengas, waterstof, Blauwe Diesel en video-vergaderen maar juist ook fietsen, wandelen, suppen, zweefvliegen, zeilen, roeien, schaatsen of skeeleren om fitter te worden.

Oudehaske wil weer heel Friesland verrassen. ,,Wij gaan lekker wandelen of fietsen om het Nannewiid. Maken een uitstapje naar de Deelen of het Easterskar. Met onze gezamenlijke fossielvrije kilometers kunnen we een geweldige prijs voor Oudehaske winnen. Natuurlijk gaat het ook om de eeuwige roem en vooral ook dat wij het weer met zijn allen doen!''

Duurzame kilometers kunnen tot zondagavond 11 oktober doorgegeven worden via thaskerpompke@duurzaamoudehaske.frl.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden