Jeu de Boules banen bij Avondrust in Makkum zijn opgeknapt

Foto: eigen foto jeu de boulers

MAKKUM - Jongstleden zaterdag hebben vereende krachten drie kubieke meter [3.000 liter] dolomiet aangebracht op de Jeu de Boules-baan bij Avondrust in Makkum.

Sibo Hiemstra van het gelijknamige hoveniersbedrijf zorgde vervolgens voor de egalisatie en het intrillen. Het resultaat mocht er zijn. Volgens Libbe Terpstra, één van de enthousiaste gebruikers van de baan: “Het is nu perfect en we denken dat wij de strijd kunnen aangaan met De Mouneboulers in Witmarsum. Daarvoor zullen we alleen nog wel even moeten oefenen.”

Een veertiental jong gepensioneerden maakt sinds oktober 2019 gebruik van de Jeu de Boules banen bij Avondrust om hun geliefde spel petanque te beoefenen. Libbe Terpstra: “Omdat het spelpeil bij de spelers met sprongen vooruit ging, werden ze kritisch over de toestand van de banen. Die was nodig aan onderhoud toe. Sibo Hiemstra maakte een aantrekkelijke offerte en voor de financiering werd een subsidie aangevraagd bij Woningstichting Elkien, de eigenaar van de banen. Die werd toegekend en betaald uit het fonds ‘De Buurt Versterkt.’”

De jeu de boulers oefenen op woensdag- en vrijdagmiddag vanaf 13.30 uur. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom.

Door: Frans van Egmond/Makkum NieuwsKoop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden