VIDEO - KIEM, is dé groeiplek van een nieuwe generatie horecatalent

Algemeen
Afbeelding

SNEEK-Het opleidingsrestaurant van ROC Friese Poort, KIEM, is dé groeiplek van een nieuwe generatie horecatalent. Van sfeermakers en smaakmakers. Van gastvrouwen en -heren in de dop, die je warm onthalen en op je wenken bedienen.

Van voedselpioniers met lef, die nieuwe combinaties maken en verrassende gerechten op de kaart zetten. Hier ontkiemen vaardigheden en ambities, maar ook duurzame ideeën en vernieuwende voedselconcepten. Kiem is opvallend professioneel, wordt serieus gemanaged en met passie gerund.

Lat ligt hoog
“We hebben de lat hoog liggen, maar staan met onze voeten ondertussen stevig op de grond. Gastvrijheid vinden we vanzelfsprekend en innovatief eten serveren we met een gezonde dosis nuchterheid. What you see, is what you get. De kwaliteit smaakt voor zich. Groen is de kleur van onze keuken. We kiezen voor eerlijk, lokaal en gezond. Je bent hier welkom. Om te proeven van een fantastisch vak en van fantastisch eten. Om te proeven van de toekomst”, aldus de mensen van Kiem.

5-gangen kersdiner
Het 5-gangen kerstdiner ziet er dit jaar als volgend uit:
5-gangen kerstdiner inclusief aperitief

Voorgerecht
Steak tartaar van wortel met gerookte mayonase, zoet zure groentes en knoflook crostini

Tussengerecht
Bruine boter gebakken schorseneren met gepofte granen en zaden, schorseneren puree, en beignet schorseneren

Tussengerecht
In 5 specerijen gegaarde Koolraap met appel, spek dressing en kaantjes

Diner
Wellington van Parelhoen met pastinaak, spruiten en jus van laurier

Dessert
Gepocheerde peer met sabayon, peren sorbet, salade peer en witte chocolade cereal

[youtube url=’https://www.youtube.com/embed/oga9hI9DOr8’]