Leerlingen Sint Jozef starten 'E-waste Race De Fryske Marren'

LEMMER - Op de Daltonschool Sint Jozef in Lemmer werd samen met wethouder Irona Groeneveld maandagochtend een start gemaakt met de 'E-Waste Race in De Fryske Marren'. Tijdens deze wedstrijd gaan leerlingen van verschillende scholen in de gemeente de strijd met elkaar aan om zoveel mogelijk 'E-waste', elektrische apparaten, in te zamelen.

Tot en met donderdag 13 april doen leerllingen mee aan het project 'E-waste Race De Fryske Marren'. Met dit project leren kinderen over het belang van het hergebruiken en recyclen van elektronische apparaten zoals: mobieltjes, laptop en tablets.

Tijdens een interactieve gastles wordt uitgelegd hoe apparaten worden gemaakt, waarom het zo belangrijk is dat deze apparaten beter worden hergebruikt, gerecycled en hoe we dat kunnen doen.

Vervolgens mogen de leerlingen zoveel mogelijke oude en kapotte elektronische apparaten inzamelen of laten repareren bij een lokaal Repair Cafe. Buurtbewoners kunnen hun elektronisch afval aanbieden op www.ewasterace.nl. Hierbij mogen geen losse batterijen of accu’s worden ingeleverd. Leerlingen komen de spullen dan aan huis ophalen.

De gemeente zorgt ervoor dat het ingezamelde e-waste bij gerenommeerde recyclers terecht komt zodat het kan worden hergebruikt of gerecycled. 
De deelnemende school die het meeste inzamelt per leerling wint een schoolreis naar Nemo in Amsterdam.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden