Lees jij nog wel eens een boek?

Ingezonden - We brengen uren op social media door met het lezen van korte snel te scannen berichten. Het lezen van een langere tekst doen veel mensen nauwelijks nog. Toch kan juist dat zorgen voor een flinke portie onthaasting. Goed voor lijf en leden, zullen we maar zeggen. Maar je ertoe zetten, is een hele kunst

Neem nou de boeken van de Noor Karl Ove Knausgård. Enorm dikke pillen en dan zijn er ook nog eens heel veel delen van. Een groot aantal mensen kijkt er verlekkerd naar, maar kan zich er niet toe zetten ook maar de eerste bladzijde op te slaan. Zij die het wel lukt, wanen zich in een andere wereld en weten na de eerste vijftig bladzijden (om erin te komen) al niet meer van ophouden.


Zo raak je op een leuke manier weer aan het lezen

Ben jij iemand die graag wil, maar er niet te tijd voor denkt te hebben en vooral niet de energie, dan kan een slow read club uitkomst bieden. Deze clubs zijn er wereldwijd al op vele plekken en het lijkt mensen op een leuke manieren aan het lezen te krijgen.

Je gaat gezamenlijk in een rustig café zitten of bij iemand thuis, iedereen pakt eigen boeken uit de tassen en gaat deze lezen. Doordat je dit gezamenlijk oppakt, en je je helemaal op een boek focust, heb je voor je het weet het boek helemaal gelezen. Van voor tot achter! Op naar de volgende.


Je bewaart het boek in je anti diefstal rugzak

Dan blijkt het net zo te werken als met fietsen. Je bent het niet verleerd, maar je had nou net even dat zetje nodig. Bovendien blijkt het volgens psychologen ook nog eens onthaastend te werken. Dus naast de smartphone heb je vanaf nu altijd een boek mee in je handtas.

Als je eenmaal weer een boek oppakt, raak je er algauw weer aan verslingerd. Dan neem je een boek ook overal mee naartoe omdat het je niet loslaat. In je boodschappentas, shopper of anti diefstal rugzak bewaar je dit waardevolle kleinood voor de rustige leesmomenten. Dat kan dus ook prima in de trein, bus of op een terras. Welk boek pak jij er deze zomer bij?