Lezing digitaal nalatenschap in Bibliotheek Joure

Lezen digitaal nalatenschap in bieb Joure

JOURE - In Bibliotheek Joure wordt dinsdag 7 maart om 10:30 uur een lezing gehouden over digitaal nalatenschap. De informatieve bijeenkomst van SeniorWeb wordt gegeven door Renée Kamphuis.

Het fysiek nalatenschap is vaak goed geregeld, maar weten nabestaanden ook hoe u uw digitale zaken wilt afhandelen? Is er bijvoorbeeld toegang tot wachtwoorden? En is er bekend wat er moet gebeuren met uw digitale abonnementen of uw social media account? Vragen die deze ochtend de revue zullen passeren.

Ons leven is de afgelopen twintig jaar steeds digitaler geworden. Iedereen zorgt natuurlijk dat al zijn of haar online gegevens goed zijn beveiligd. Met wachtwoorden die lastig te raden of kraken zijn, en die niemand kent. Maar als iemand komt te overlijden zijn die goed beveiligde accounts voor
niemand toegankelijk. ,,Het is dus verstandig om te bepalen wat er na uw overlijden gebeurt met bijvoorbeeld een Google-account met mails en foto’s of uw Facebookpagina. Wilt u dat uw profiel verwijderd wordt of wilt u een gedenkpagina?'', aldus de bieb.

,,Er zijn verschillende manieren om te voorkomen dat u na uw overlijden digitaal voortleeft. En wat kunt u nu doen om uw nabestaanden toegang te geven tot uw bestanden op internet? Met een digitaal nalatenschap bespaart u uw nabestaanden onnodige beslommeringen. U hoort er alles over
tijdens deze informatieve lezing.''

De toegang is gratis. Aanmelden kan via de website www.bmf.nl of in de bibliotheek.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden