Loïs Keizer wint voorleeswedstrijd  

HEERENVEEN - Loïs Keizer van Chr.Basisschool De Roerganger heeft de voorleeswedstrijd gemeente Heerenveen gewonnen. 

Deze wedstrijd voor leerlingen uit groep 7 en 8 vond woensdagavond plaats in de bibliotheek van Heerenveen. Er deden maar liefst 17 leerlingen mee. Damiana Hoen van Chr. Basisschool Spring in Heerenveen werd tweede en de derde plaats was voor Lis Slot van Chr. Basisschool De Hoeksteen in Heerenveen. 

De kandidaten werden om de beurt naar voren gehaald door IJtje Braad-Plantinga, theatermaker van Plantimproducties, en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl er komisch improvisatietheater gespeeld werd met de deelnemers trok de jury zich terug voor overleg. De jury bestond uit Janny van der Molen (kinderboekenschrijfster van o.a. Vergeet mij niet), Lize Ruijgt (vrijwilliger bij het Praathuis Bibliotheek Mar en Fean) en Jantina Miedema (ook vrijwilliger bij het Praathuis  Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo.   

Loïs las een pakkend fragment voor uit ‘’Tom Groot Dog Zombies voor altijd”. De jury vond dat Lois (met een mooie, heldere stem) enthousiast en met een ‘lach om de lippen’ voorlas  en zo iedereen helemaal meenam in het verhaal. Ook bracht ze haar leesplezier goed over op het publiek. Loïs zal één van de deelnemers zijn tijdens de provinciale finale die op 12 april gehouden zal worden in Theater de Skâns in Gorredijk.   
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden