Martine Koordes Makkumer van het Jaar

Foto: Sjirk Wijbenga

MAKKUM - Op de Markt werd afgelopen zaterdagmiddag voor het derde achtereenvolgende jaar door de Koninginnevereniging de Makkumer van het jaar bekend gemaakt. 

Deze keer viel de eer te beurt aan Martine Koordes. “Haar tomeloze inzet en enthousiasme als vrijwilligster willen we dit jaar belonen met de titel Makkumer van het jaar,” zegt bestuurslid Arjen Doedel.

“Vrijwilligers worden niet altijd gezien, maar zijn van essentieel belang in de samenleving. Zonder deze groep mensen kan een gemeenschap niet. Het liefst zouden we iedere vrijwilliger in het zonnetje willen zetten, maar dat is een onmogelijke zaak. Martine stond ver bovenaan op de lijst van genomineerden.”

Martine is als Haarlemse geboren, woonde 24 jaar in Heemskerk en verhuisde in 1985 naar Makkum. Arjen Doedel las een indrukwekkende lijst voor van het vele vrijwilligerswerk van Martine. Ze is betrokken bij de organisaties van bingospelen, kinderspelen, wandeltochten, intocht Sinterklaas, Sint Willedei, kerstmarkt, nieuwjaarsconcerten, lezingen in de Bibliotheek, rommelmarkt en de Voedselbank. Ze is bestuurslid van de buurtvereniging Nij Engwier, bestuurslid van de Koninginnevereniging geweest en commissielid 4 mei herdenking.

Hidzer Sietzema, Makkumer van het jaar 2020, kreeg van het bestuur een oorkonde en insigne. De daarbij behorende ambtsketting werd daarna officieel overgedragen aan Martine Koordes. Voorafgaand aan de ceremonie schonk het bestuur van de Koninginnevereniging aandacht aan het 200 jarig jubileum van Makkumer Herensociëteit Eendragt. Het jubileum werd vorig jaar vanwege de pandemie in alle bescheidenheid gevierd. De sociëteit is de op een na oudste vereniging van Makkum. Alleen ’t Nut Makkum is ouder. Dat is in 1811 opgericht.

Door:  Sjirk Wijbenga/Makkum Nieuws