Officiële opening locatie De Finke in Koudum

KOUDUM - Op woensdag 14 juli aanstaande is het feest in Koudum. Dan opent locatie De Finke om 10.00 uur officieel haar deuren.

De Finke is begin 2021 volledig vernieuwd. Bewoners en medewerkers verhuisden in februari al naar de nieuwbouw, maar een grote feestelijke opening zat er vanwege het coronavirus lange tijd niet in. Nu is dat wel mogelijk en daarom staat er een tweedaags feest op het programma. De opening wordt gedaan door wethouder Gea Wielinga van de gemeente Súdwest-Fryslân en Renate Kamphuis, lid Raad van Bestuur Patyna.

Twee dagen feest

Het feest op woensdag 14 juli is speciaal bedoeld voor bewoners, medewerkers en familie en naasten. Zij kunnen, nadat de locatie om 10.00 uur officieel geopend is, genieten van een dagvullend programma met onder andere een optreden van Griet Wiersma en als afsluiting een barbecue.

Op donderdag 15 juli zijn alle vrijwilligers en dorpsgenoten vanaf 14.00 uur welkom om de locatie te komen bekijken. Daarnaast kunnen zij genieten van muziek en zang van Krijn, een foodtruckfestival en diverse spelletjes.  

Nieuwbouw

Het ontwerp van de nieuwbouw sluit aan op de nieuwe tijdgeest. Het bestaat uit vijf kleinschalige zorgvilla’s voor ouderen met een zorgvraag. Er is plek voor 24 ouderen met dementie en 16 ouderen met een lichamelijke beperking. Ook zijn er twee appartementen voor ouderen, die tijdelijk zorg en ondersteuning nodig hebben.

Kleinschalig wonen

Iedere zorgvilla bestaat uit acht moderne appartementen en een gezamenlijke huiskamer. Medewerkers en bewoners vormen met elkaar een huishouding waar zelf gekookt, gewassen en schoongemaakt wordt. Bewoners ervaren op die manier dat ze in een huis woonachtig zijn en ook onderdeel zijn van de dagelijkse routine in hun huis. Een veilige omgeving waar aandacht, verbinding en vertrouwen centraal staan.