Omrop Fryslân op bezoek in Tjerkgaast

TJERKGAAST - Omrop Fryslân was vandaag te gast in Tjerkgaast. In het kader van 'Fryslân dwerstroch', waarbij verslaggevers door de provincie trekken om reportages te maken, was Timo Jepkema in het streekdorp waar hij verschillende verhalen met inwoners maakte. Hij ging onder andere langs in het bosje van Tjerkgaast, aan de Aldedyk.

Het bosje, eerst een wildernis, is de afgelopen tijd opgeknapt, zodat inwoners er weer kunnen vertoeven en de jeugd er een plek heeft om te spelen. De verslaggever sprak er met Tjitte de Wolff en Johannes van Stralen.

In het bosje zijn paden weer begaanbaar gemaakt, houtwallen aangelegd, een zitje gemaakt, een insectenmuur gecreëerd en voor de kinderen is er er een speelband aangebracht. De Wolff vertelde dat er ook een voedselbos met zo'n zeventig struiken is aangelegd. Ook zijn er fruitbomen in het bosje gepland.

De opknapbeurt heeft er ook voor gezorgd dat er weer meer vogels verblijven. Om dat te stimuleren zijn er in de bomen verschillende nestkasten opgehangen. Dat heeft er volgens Van Stralen voor gezorgd dat er dit voorjaar wel zo'n tien vogelsoorten in het bosje hun kroost op de wereld hebben gezet.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden