Online FIFA-toernooien voor jongeren in coronatijd

Foto: FPH

HEERENVEEN - In samenwerking met de gemeente Heerenveen organiseert sc Heerenveen in de kerstvakantie twee online FIFA-toernooien, speciaal voor jongeren. 

Het initiatief van de gemeente en de club sluit aan bij de oproep die premier Mark Rutte onlangs deed om jeugd meer perspectief te bieden in coronatijd.

Nagenoeg alle (jeugd)activiteiten kunnen in deze periode niet doorgaan. Met twee online FIFA-toernooien hebben de gemeente Heerenveen en sc Heerenveen een creatief alternatief gevonden dat ten tijde van corona veilig en verantwoord plaats kan en mag vinden, want meedoen gebeurt vanuit huis.

In contact zijn

“Jongeren hebben de afgelopen tijd veel in moeten leveren”, weet wethouder Jelle Zoetendal, die in de gemeente Heerenveen onder meer gaat over de portefeuilles sport en jeugd. “Elkaar zien en spreken is ontzettend belangrijk. Een online FIFA-toernooi is een leuke, actieve manier om met elkaar in contact te zijn. Game on!”

De FIFA-toernooien worden georganiseerd op maandag 28 december en zondag 3 januari. Beide keren kunnen maximaal 128 jongeren meedoen. sc Heerenveen en kledingpartner JAKO stellen prijzen beschikbaar. Aanmelden kan via home of esports.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden