Open dag Ecopark De Wierde trekt 4.500 bezoekers

HEERENVEEN - De open dag op Ecopark De Wierde in Heerenveen, georganiseerd door afvalverwerker Omrin, trok afgelopen zaterdag maar liefst 4.500 bezoekers. Het was voor het eerst sinds 2014 dat zo'n open dag werd gehouden, en het enthousiasme onder het publiek toonde duidelijk aan dat er steeds meer interesse is in duurzaamheid en afvalverwerking.

Eén van de bezoekers, Rients Feenstra, was ook aanwezig bij de vorige open dag. Tijdens zijn bezoek aan de hal waar plastic wordt verwerkt, viel hem op dat het aandeel gerecycled plastic is gestegen naar 80 procent. Hij beschouwt dit als goed nieuws en benadrukt het belang van een circulaire gemeenschap.

Tijdens zijn bezoek kreeg Feenstra ook praktische tips over het correct aanleveren van afval. Hij werd erop gewezen dat verschillende materialen gescheiden moeten worden ingeleverd en dat ze niet zomaar in willekeurige bakken kunnen worden gestopt. ,,Anders herkent de machine het niet", legt Feenstra uit.

Ook Omrin-chauffeur Alex Verzijden was aanwezig op de open dag, samen met zijn familie. Hij is natuurlijk goed bekend met het bedrijf en wilde zijn familie graag laten zien wat er allemaal gebeurt op Ecopark De Wierde. Hetzelfde gold voor andere bezoekers die nieuwsgierig waren naar het werk van hun ouders.

Renate van Opzeeland, medewerker van Omrin, is erg tevreden over het verloop van de open dag. ,,De bezoekers stonden al een halfuur te wachten voordat het terrein openging," aldus Van Opzeeland. "En zelfs anderhalf uur voordat de open dag eindigde, bleven er mensen binnenkomen." De organisatie is dan ook zeer verheugd over de grote belangstelling en het succes van het evenement.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden