Opnieuw inzamelactie DE koffie/theepunten voor de Voedselbank

Foto: Actie 2021

HEERENVEEN – Evenals vorig jaar december, houdt de Lionsclub Heerenveen e.o. ook dit jaar een eindejaarsactie om Douwe Egberts koffie- en theepunten in te zamelen. 

De bijna een miljoen waardepunten waren vorig jaar goed voor ruim 2.000 pakken koffie, die door de Voedselbank Heerenveen aan haar bezoekers zijn uitgedeeld.

Net als in 2021, verlenen ook nu weer een aantal lokale supermarkten hun onontbeerlijke medewerking aan deze actie. Gedurende de decembermaand staan daar weer grote, herkenbare boxen waarin de DE koffie en thee punten gedeponeerd kunnen worden. De locaties in Heerenveen en omstreken worden in de loop van deze maand bekend gemaakt.

De huidige tijdsomstandigheden maken het des te meer noodzakelijk om de bezoekers van de Voedselbank een helpende hand te bieden voor hun dagelijkse consumptiebehoefte. ‘‘Waren dat er vorig jaar 180, nu hebben we 220 eenlingen of paren die op een van de drie uitgiftedagen in de week een voedselpakket komen halen’’, zegt Herman Spruyt, coördinator van de net naar de Vulcanus 35 (op het IBF Heerenveen) verhuisde Voedselbank Heerenveen.

Daar zorgen 50 vrijwilligers voor de uitgifte van de etenswaren. Spruyt: ‘‘Wens in dat kader is nog wel om de beschikking te hebben over langer houdbare producten.’’ De lokale vestiging, aangesloten bij de Voedselbanken Nederland, is een voorbeeld van de manier waarop hulp aan de behoeftige medemens geboden kan worden. De doelstelling is namelijk tweeledig: het bieden van directe voedselhulp aan mensen die daar via screening voor in aanmerking komen. En er wordt uiteraard verspilling van goed voedsel, meest aangeleverd via de supermarkten, mee voorkomen.

En wat de koffie betreft: Douwe Egberts is er volgens een van de marketingmanagers trots op om – met een eigen substantiële bijdrage aan de actie – nog meer mensen te kunnen laten genieten van een ‘lekker bakkie’. De actie gaat inmiddels het 11e jaar in en is daarmee uitgegroeid tot een niet meer weg te denken gezamenlijk activiteit van ca. 150 Lionsclubs, de Voedselbanken en DE als koffie en thee producent. Resultaat was vorig jaar een landelijk totaal van 92 miljoen punten, die goed waren voor 188.000 pakken koffie.
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden