Oud-Langweerder krijgt geen straf voor drugslab, wel voor wapenbezit

LANGWEER - De anti-kraakbewoner van een boerderij aan de Pontdyk in Langweer is vrijgesproken van medeplichtigheid bij het runnen van een drugslab die in 2022 werd gevonden.

De rechter heeft beslist dat het bewijs voor medeplichtigheid van de 66-jarige man niet geleverd kan worden. De man, die inmiddels naar Minnertsga is verhuisd, is wel veroordeeld voor wapen bezig. Er werden bij hem een gasrevolver, patronen en een stroomstootwapen aangetroffen.

De man was aan het koken toen de politie op 1 april 2020 bij hem voor de deur stond, schrijft de Leeuwarder Courant. Via een tip bij Meld Misdaad Anoniem kwam de politie bij de man langs, er zou in een ruimte achter een dichtgemetselde deur een wietkwekerij zitten. Dit bleek echter een wietkwekerij te zijn maar een amfetaminelab. 

De man was in het verleden al eens veroordeeld voor drugsdelicten. Tegen de politie zei hij niks te weten van het amfetaminelab. Enkele dagen na de inval werd een man aangehouden, hij had amfetamine bij hem in de auto en een sleutel die leidde naar het drugslab. Die zei hij echter niet te kennen.

,,We weten nog steeds niet hoe het nu zat daar op de Pontdyk'', sprak de Officier Van Justitie tijdens de zitting. 
Koop lokaal - bij onze vrienden

Agenda Groot Fryslân

Wees loyaal – aan onze vrienden