Overtreders in centrum Heerenveen vanaf vrijdag op de bon, tijd van waarschuwen is voorbij

HEERENVEEN - Donderdagmiddag hielden de gemeente Heerenveen, politie en handhaving een preventieve actie in het centrum van Heerenveen. 

De regels in het centrum worden weer aangescherpt. Het gaat dan om onder andere fietsen in voetgangersgebied, auto's in het centrum zonder ontheffing, laden en lossen en brommers die het verbod op de Oude Koemarkt negeren. De ontheffingen die vanwege de coronacrisis waren afgegeven aan bezorgers zijn verlopen. Met het aanscherpen van de regels moet de overlast in het centrum verminderen. De laatste tijd kwamen er veel klachten binnen bij gemeente en politie. 

Donderdagmiddag werden overtreders van de regels gewaarschuwd. ,,Vanaf vrijdag is het gedaan met de waarschuwingen. Overtreders kunnen dan rekenen op een prent" laat handhaving weten. 

De actie van donderdagmiddag kon rekenen op veel sympathie van centrumbewoners en winkelend publiek. Op verschillende plekken in het centrum waren BOA's, politie en medewerkers van de gemeente aanwezig om een ieder te voorzien van een flyer waar de regels nog eens op worden aangehaald. Voor de kinderen waren er sleutelhangers, politietatoo's en pennen aanwezig. 

Alle meewerkende partijen kijken terug op een geslaagde actie.